Tuesday, April 27, 2010

Tag Dan Award Dari Yatie


Salam sejahtera semua. Adui...ni entry yang ke berapa untuk hari ni? Apahal le dengan mak budak sorang ni ya. Mabuk entry ke apa ni...?

Itulah dia...nak dijadikan cerita. Kengkadang tu, masa tak cukup masa, satu enty dalam tiga empat hari pun susah nak nampak. Tapi bila banyak cerita dan curi2 masa, haaa....berderet2 sekali entry keluar.



Kali ini pulak ialah pasal Friendship Award kat atas tu ha... Saya dapat bear tu daripada Yatie (http://yatiememories.blogspot.com/) yang tinggal kat obersee nuuunnn....!  Terima kasih banyak2 sebab ingatkan K.Ita ya Yatie...! Tapi ada le pulak syarat2nya yang kena ikut....

1) COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD....
- Ok dah buat seperti yg di minta...

2) BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI....
- Dari kenalan maya yang jauh di sana...Nor Hayati Ramlan.

3) TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH?

KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1, DENGAN 5 JAWAPAN...WOWWW!!!!!)....
- InsyaAllah, akan cuba menjawab sebaik dan seikhlas yang mungkin...

1) FIVE NAME THAT PEOPLE CALL YOU....
- Ita : kebanyakan kenalan memanggil saya dengan nama ringkas ini
- Kak Ita : bagi yang muda, menambahkan "KAK" sebagai tanda hormat kepada orang yang lebih tua (tua???)
- Kak Ngah : panggilan oleh teman2 semasa belajar kat Korea dulu ( saya rindu dengan panggilan ini...)
- Ros : ada sorang je yang panggil saya dengan nama ini. Janggal bebeno rasanya. Teman sepengajian semasa di UiTM Shah Alam sekitar 1986 - 1988 dulu.
- Emak : dah tentunya panggilan oleh anak2 tersayang

2) FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE....
Banyak tarikh yang penting tapi nak 5 aje kan...
- June 17 : tarikh saya dilahirkan 42 tahun yang lampau!
- June 28 : birthday hubby
- August 22 : our anniversary
- Birthday anak2 : Jun 9th (Ayong), Apr 11th (Abg Ngah), Jan 3rd (Abg Yang), Dec 14th (Adik) 
- Biasalah...birthday emak, arwah abah dan adik-beradik yg lain. Birthday kengkawan kekadang lupa...hehehe
3) FIVE THING YOU DONE YESTERDAY....
- Masak nasi lemak untuk sarapan
- Membasuh & ampai kain-baju
- Menghantar Abang Yang ke sekolah agama
- Pergi kelas memasak
- Menanti kepulangan hubby dan dua heroku dari kampung

4) FIVE WAYS TO BE HAPPY....
- Jalan2 dengan family
- Dapat jumpa kawan2 lama
- Dapat meluangkan diri untuk majlis2 ilmu dan majlis2 setempat...InsyaAllah
- Memasak makanan yang menjadi kegemaran semua orang
- Layan internet...cari resepi baru, layan kawan2 kt alam maya

5) FIVE FAVOURITE MOVIES...
- Maaf le sebab tak suka tengok movie (wayang)...sekadar layan cerita2 yang ada di TV sahaja...

6) FIVE FAVOURITE HOBBIES....
- Memasak
- Berblogging
- Mencuba resepi baru
- Suka baca novel2 cinta & buku2 ilmiah
- Suka tangkap gambar...anything!

7) FIVE FAVOURITE PEOPLE....
- Suami dan anak2
- Emak, arwah abah, emak dan abah mertua
- Adik-beradik yang "tidak banyak songel"...
- Jiran2, teman2 yang ikhlas
- Dan ramai lagi...

8) FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION....
Kalaulah saya dapat bercuti...! Tapi kalau dapat bercuti, saya nak ke :
- Tempat2 yang boleh menenangkan fikiran
- Tempat2 yang indah pemandangannya - tepi laut, atas bukit, dll
- Tak ada tempat tertentu sebab lum pernah sampai...

9)  FIVE REASON YOU ANSWER THE SURVEY....
- Sebab dah kena tag dengan Yatie...
- Suka juga sebab terasa dihargai
- Sedikit sebanyak membantu memperkenalkan diri pada kawan2
- Untuk memeriahkan dunia blog
- Lepas ni boleh "kenakan" kawan2 yg lain...hahaha

10) FIVE PERSON TO TAG....PASTINYA AKAN ADA PENYAMBUNGNYEEE...hihi...


Aduiii...berjam2 jugak nak menyiapkan benda alah ni. Penat otak. Dah siap dah. Nak tidur lak. Kepada yang kena tag tu, jangan buat2 tak nampak tau!!!!!!

4 comments:

kak ina kl said...

wah ita..jelousnya tgk kek ultraman kamu tu..

gi jugak ek belajar rumah si nina..tenguk dia makin kuruslah..

Yatie said...

Salam Kak Ita, thanks sudi ambil award dan siapkan tugasan tu...akak dah biasa karang panjang2, tu yg yatie beri kat akak....kek ultraman tu mmng cantiklah kak..pandainya akak mendeco....salute kat akak...

Azita Zain said...

kak ina :
dah 3x saya blajo ngan dia. alhamdulillah...segala ilmu yg saya dpt dah saya praktiskan. mmg dia skrg kurus sgt! sibuk bebeno...

Azita Zain said...

yatie :
selalu tu bkn mengarang tp membebel... tp tugas yg yatie bg tu buat akak fenin kejap! hehehe.

ada rupa ultraman tak kek tu??? keras tangan ler lagi...