Wednesday, January 14, 2009

Setahun Yang Lalu...

Setahun yang lalu...14hb Januari 2008, jam 3:45 pagi.... Waktu inilah peristiwa rompakan bersenjata tu berlaku kat rumah kami. Kalau diingat2kan kembali, memang teramat ngeri. Sampai sekarang pun masih takut2 nak tidur. Tu yang kadang2 tu tengah2 malam saya memasak dan membuat apa2 saja aktiviti yang boleh mengelakkan diri dari tidur. Kalau terdengar je bunyi berdetik sikit, cepat2 bukak telinga besar2....!!! Depan tv dah jadi tempat tidur kami. Boleh dikatakan hampir setiap malam kami tidur kat depan tv di bawah tu. Lampu car porch dan dapur setiap malam menyala. Kadang2 lampu dan tv kat ruang tamu tu pun terbiar menyala dan terpasang hingga ke pagi kalau kami terlelap. Tak nak le cerita panjang2...ngeri. Tapi syukur alhamdulillah kerana kami anak-beranak tidak diapa2kan. Walaupun kerugian hampir RM30K tapi nyawa lebih penting. Harta boleh dikumpul semula sedikit demi sedikit... Modus operandi mereka merompak secara bersenjata dan memecahkan pintu bilik dengan menggunakan tong gas memasak yang ada kat rumah kita.

5 comments:

Rafizah Nordin said...

erk takutnye bace...nasib baik dorang tak pengapa2kan akak,suami & anak2kan...alhamdulillah, syukur...
betul,harta & wang ringgit boleh dicari tp nyawa hanya satu tiada ganti...
semoga akak & fmly terus tabah...

Azita said...

masa tu tangan akak, hubby dan anak perempuan tu kena ikat. yg ngerinya bila nampak pisau potong daging yg berkilat2... so, walau dimana kita berada, berhati2lah..!!!

lemongrass said...

Ish seram betul bila baca your story. Ngeri..... But Alhamdulillah u n family tak apa2 but sure mental trauma tu masih ada lagi kan.

AiE bAhRi said...

ngerinya kak..kat area pasir gudang ke tu kak?

Azita said...

LG : mmg traumanya masih ada sampai sekarang. tu yang payah nak lena tiap malam. tapi alhamdulillah kami selamat.

Aie : kat p.gudang le ni, tmn pasir putih. banyak gak kes yg sama berlaku kat area ni. harap2 x de lepas ni...