Thursday, January 28, 2010

Urap Kacang Botol




Masa masak inti cucur badak tadi, saya tak masak sampai kering2 sangat...biarkan inti tu basah2 sikit. Ada sebabnya!!! Selain daripada beli keledek kat pasar malam semalam, saya juga beli kacang botol. Haa...inilah hasilnya. Lebihan inti cucur badak tu saya tambah dengan hirisan daun cekur dan gaulkan dengan kacang botol yang dihiris nipis. Jadilah Urap Kacang Botol.....! Inilah yang saya makan malam tadi...ratah cam gitu je. Kalau dah minat...tak cukup sepiring!!! Errkkkk...alhamdulillah!





4 comments:

Fiza Nordin said...

kak ita!!!! ni pun feveret kite...mujur jauh tak sure dgn muke tak malunye minta sepiring hahahahaaa

dedolu arwah mak selalu wat camni...tp sekarang ni mak pun dah takde.kenelah wat sendiri...hukhukkk

Azita Zain said...

urap2 dan kerabu2 ni mmg sedap fiza. kena lak dgn ulam2 kampung...ishhh..mak mentua lalu kt belakang mesti tak nampak nyer...

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Ita...Kacang botol ni memang peberet..tapi kan 2~3 pesan kat Hubby suruh beli kacang botol mesti dia bawa blk kcg bendi...selalu dia kompiusss...ngeeee

Azita Zain said...

sue, lain kali bila nak suruh hubby belikan kacang botol, bekalkan dia dengan gambarnya sekali. pasti tak konpius dah! hehehe