Friday, January 14, 2011

Bubur Kacang


Dah lama gak teringin nak makan Bubur Kacang ni tapi bila memikirkan hubby tak boleh makan kekacang, saya tangguhkan dulu niat tu. Tapi hari ni macam tak boleh nak postpone2 lagi dah. Tengahari tadi, lepas masak untuk makan tengahari, saya pun terus masak bubur ni. Hari ni hari Jumaat, Adik pergi ke sekolah kebangsaan agak lewat daripada biasa. So ada banyak masa untuk memasak. Hubby dan anak2 makan nasi dengan ikan bakar dan masak lemah fucuk + suhun, saya pulak makan bubur kacang semangkuk. Tengahari tadi bakar ikan cencaru je...Cencaru Bakar ABC. Tak sempat snap gambar pun!



Tengahari dah pekena senamgkuk, petang pulak pekena semangkuk lagi! Alhamdulillah....


2 comments:

Patyskitchen - Exploring Global Flavor Around The World said...

BARU TERFIKIR NAK BUAT BUBUR KACANG. KALAU DI UTARA SEDAP MAKAN DENGAN KRIM CRACKERS ATAU ROTI KAPAS. WOW... DAH TERLIUR NI.

Azita Zain said...

Paty :
cicah dgn roti paun pun sedap...!