Tuesday, May 24, 2011

Penkek Jagung, Sirap Laici Dan Ayam Goreng Rempah Kari



Pagi tadi sarapan dengan Pankek Jagung ni... Dengan adunan yang sama, saya juga telah menjemput2kannya...so jadilah Jemput2 Jagung. Senang, kan...? Adunan yang sama boleh dapat dua jenis menu yang berbeza. Nak kan ianya lebih berbeza lagi, dalam Jemput2 Jagung tu. letaklah bawang besar cincang dan juga hirisan daun sup & daun bawang. Hmmm...yummy! Cicah pulak dengan cili sos....tak boleh nak kata apalah...! Mertua lalu kat belakang pun dah tak nampak dah....



Ini pula ialah Siap Laici. Minuman untuk tengahari tadi. Senang jer nak membuatnya. Anaka2 saya pun dah boleh buat sendiri. Mereka pun dah pandai mereka-cipta resepi sendiri. Tambah2 lagi si Abang Yang (yang Darjah 6) tu... Tapi Sirap Laici ni Adik pun pandai buat...!!!


Ini apa pulak ni???? Haaa...inilah Ayam Goreng Rempah Kari Bersayur...!!! Asalnya nak buat Ayam Goreng Kunyit tapi bila godek2 kabinet kat dapur tadi, kehabisan stok serbuk kunyitlah pulak. Itu yang tukar serbuk kunyit dengan serbuk kari tu. Alah...kita yang masak dia...macam2 cara kita boleh buat...! Tak perlu resepi yang betul2...main campak2 saja pun dah jadi...


No comments: