Thursday, May 13, 2010

Kek Keju Lagi



Salam sejahtera semua. Haaa...penangan tak dapat rasa ciskek kelmarin. Malam semalam bakar seiji lagi ciskek tapi kali ini dimarblekan dengan perisa kopi pulak. Selepas siap, simpan dalam petiais. Tak keluarkan daripada loyang pun. Lepas tu letak tart crust container kat atasnya. Jadinya, anak2 tak PERASANkan ada sebiji lagi ciskek kat dalam petiais tu. Kalau mereka tahu, mesti masing2 bawak bekal ke sekolah lagi pagi tadi.

Selepas mereka balim dari sekolah, memang itu yang mereka tuju dulu. Sebelum tu saya dha makan sepotong. Jadinya kalau anak2 habiskan tidaklah rasa kempunan lagi sebab dah rasa. Petang tadi bila saya bukak petiais, dah tinggal kurang daripada suku sahaja. Biarlah...makanlah anak2 sayang! Kalau tak bagi makan, baik emak tak payah buat, kan????


9 comments:

fazlinil irma said...

salam kak ita..

cantik betul tekstur kek akak.. teruja sy menengoknya..

RiShaZalia said...

kak... mesti dah abes kan... tlg la buatkan lagi... kali ni utk lia lak.. hehehe

Azita Zain said...

fazlinil :
biasa2 aje. basic cheese cake. slps dibiarkan semalaman, teksturnya akan jadi lbg cantik dan sedap.

lia :
pandai pun...mmg dah abis! lia nak ke? nti k.ita buat sebiji lagi utk lia...hehehe

kak ina kl said...

salam ita..waduh enak kok kek nya..dah lama tak buat..sbb anak lelaki krg nak mkn cheesecake ni..

Azita Zain said...

salam kakina...anak2 saya mmg suka ciskek. tp saya pun bkn selalu buat ciskek ni. sementara ada stok creamcheese ni, saya buat la utk anak2...

ciKeju said...

keju bestttt!

Azita Zain said...

cikeju :
padan dgn nama, mesti suka keju...hehehe

FiDa@aMiDa said...

salam kak ita

dah try resepi cis cake ni..mmg walla sodap..tq for sharing resepi...mula2 takut2 nak buat sbb 1st time

Azita Zain said...

fida :
itulah yg selalu dikatakan....belum cuba belum tahu, dah cuba tentu nak selalu!!!! hehehe