Friday, June 18, 2010

Semalam Telah Berlalu...


Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua....

Semalam telah berlalu...! Memang le...tak kan ler semalam tu nak menanti kita sampai ke hari ini. Ya tak? Bermakna semalam genaplah umurku....eeerrrr....berapa ya? Jom kita kita lilin kat atas kek di bawah ni. Tak pun kiralah bunga ros tu ada berapa kuntum!


My birthday cake..


Sebenarnya pagi tu saya dah buat brownies. Cadangnya malas nak beli kek ataupun buat kek. Selalu tu asyik dengan kek saja, kali ini nak ubah sikit la konon2nya. Brownies tu saya potong / cetak kecik2 gunakan cookies cutter berbentuk hati. Saya potong gunakan 2 saiz yang berlainan. Lepas tu saya atur atas papan kek tu sebelum dicurahkan dengan toppingnya.


My birthday brownies...

Bakinya saya potong macam biasa je dan curah dengan topping yang sama. Yang ini untuk kudapan anak2.



Sebenarnya suspen jugak semalam. Bukannya apa....selalunya, setiap kali birthday saya, hubby akan bagi bunga. Kedai bunga tu yang akan hantar. Biasanya dalam waktu tengahari mesti dah dapat. Tapi semalam tak ada delivery pulak. Issshhhh...hubby ni lupa ke? Ataupun memang sibuk kat tempat kerja? Tertanya2 jugak saya...

Malam semalam pulak hubby balik dah agak lewat. Jam 8:00 malam pun belum sampai lagi. Cuak juga rasanya. Brownies saya tu dah lama duduk dalam petiais. Tunggu hubby balik baru le nak celebrate sama2 konon2nya. Masa hubby balik, dia bawak masuk satu kotak kek. Laaa...beli kek jugak! Tapi betullah kan, tentulah hubby belikan birthday cake untuk saya. Tak acilah saya buat birthday cake sendiri...!!!

Tapi dalam hati ni masih tertanya2...kek aje ke? Tak ada bunga ke? Tapi saya buat coooolllll aje....! Lepas tu hubby keluar semula semasa saya sibuk dengan kek tu.

"Taraaaaaaaa.....ada bunga untuk sayang....!!!!" kata hubby. Hubby masuk dengan senyuman menggoda sambil menghulurkan sepemeluk bunga ros. Mekar rasa hati saya semekar bunga2 ros yang berkembang tu. Hehehe...surprise konon2nya....

Besar2 kuntuman ros merah hati dan merah jambu ni...


Jambangan bunga yang diterima...


Ada kad kecil terselit di celah jambangan...


Ada mawar merah...


 
Ada kuntuman merah jambu juga...


Dah jenuh peluk dan cium2 bunga tu, barulah kami potong kek. Mula2 tu malas nak tiup2 lilin tapi Adik pulak yang sibuk2 nak tiup juga. Akhirnya nyalakan lilin juga tapi bukan Birthday Mom yang tiup...Adik yang ambil alih tugas. Memang suka dia...


Kek yang dah sedia untuk dingappp....


Posing kek lagi sebelum dikorbankan oleh anak2...


8 comments:

Faheem Jr said...

Salam kak ita...

Happy besday!! semoga panjang umur ye kak..bahagia bersama suami dan keluarga tercinta...besnyer kak ita dapat bunga ros fresh tu...tumpang hepi...

yan said...

Salam Kak Ita (tua awak dari kita heee...setahun je lah)

Happy bes day..seronokkk nya dapat bonga...

lemongrass said...

Selamat Hari Jadi Kak Ita yang ke 43 :-). Bestnya dapat jambangan bunga ros sebesar pemeluk.
Semoga apa yang Kak Ita idamkan, hajati dan doa dimakbulkan Allah.
Amin......

ima said...

salam kak ita...wahhh mekar, semekar jambangan bunga tu...romantik jugak suami kak ita ni...semoga kak ita sekeluarga diberikan kebahagiaan yang mekar selamanya...

kakpah said...

happy birthday ita.
wah.. romatik nyer.
bunga ros lagik tu....

Azita Zain said...

chikmin :
terima kasih chikmin! mmg suka dpt bunga ros segar ni...

yan :
hahaha...suka org pangill saya KAK ITA... thanks ya!

min :
thanks! tiap2 tahun mesti dpt bunga cam gini. tiap2 tahun gak bertambah sekuntum. tak lama lg bukan lagi sepemeluk tapi dua pemeluk...

ima :
bunga ni satu kemestian tiap tahun. sejak mula2 bercinta dulu pun cam gini gak...hehehe. romantik ke kalau bagi bunga? setahun sekali je cam gini...

kakpah :
terima kasih kakpah! i love roses very10x much...! muaaaahhhhh....!

hana said...

epi belated besday kakkkk! aduhaiii lomantiknyer hubby akak bg munge rose! klu kiter pong mau terlonjak2 sampai ke langit! hihihi... moga pjg umur murah rezeki dan dberi kesihatan selalu kak yer! aminnnn....

Azita Zain said...

hana :
thanks hana.

gumbira tidak terkira kiranya sama aku menerima pemberian belio..(cakap stail p.ramlee zaman dulu2...).
hati mmg kembang setaman...hehehe