Friday, December 2, 2011

Hari Terakhir Di Bulan November


30hb November 2011, hari Rabu...hari terakhir dalam bulan November. Juga hari terakhir untuk Ayong menghadapai peperiksaan SPMnya. Hari ni hari terakhir, subjek terakhir dengan 3 paper bagi subjek Biologi. Masuk bulan Disember kiranya dah merdekalah dia tapi selagi keputusan belum keluar, selagi itulah tak senang duduk. Sama juga macam Ayi, tengah tunggu keputusan PMR. Rasanya dalam pertengahan Disember. Ayai pulak ada ujian bertulis untuk kemasukan ke MRSM pada 12hb Disember, di MRSM Muar. Hmm...balik kampunglah kami nanti.

Pagi tu saya bersama 3 orang hero saya menjamu selere di McD Petronas Jalan Bandar...berdepan dengan SMK Pasir Gudang 1. Saja je untuk menghilangkan kebosanan anak2 dan saya sendiri. Kami keluar pun dah hampir jam 10:00 pagi. Sarapan yang disediakan di rumah tapi saja je pergi McD juga. Sambil bersarapan, sambil layan internet...ada Wifi free kat situ. Selesai bersarapan, kami singgah pulak di Bukit Layang2. Waktu tu dah dekat 10:40 pagi. Cuaca pulak elok je panasnya. Kat parking lot tu pun tak banyak kenderaan. Mana ada orang dah kat situ waktu2 cam gini. Kami je yang saja suka2 nak ke situ. Memandangkan orang yang cuma ada 3,4 kerat aje, kami pun buatlah taman tu macam taman kami sendiri. Anak2 mencuba segala jenis permainan dan exercise tools yang ada kat situ. Adik le yang paling happy. Budak2...kan! Tapi kami tidaklah ronda sekeliling tasik tu. Sekadar kat tepi2 taman yang berhampiran tasik je. Sambil mereka bermain2, saya pun shoot le mana yang patut. Nasib baik dalam handbag ada kamera digital tu. Jom layan gambar2 mereka ni...Ada tokoh jadi model tak?

 Adik tak cukup tinggi nak mencapai benda alah tu, terpaksa didukung oleh abang2nya...
 Bayang2 dah nak tegak dah...! Mak...cepatlah, sakit dah tangan Adik ni...!

2 comments:

dZana said...

peksa sudah.. lepas ni debaran keputusan pulak.. anak akk kene pi PLKN pulak 1 Jan.. cabaran utk akk jugak.. belajar berpisah dgn anak bujang teruna tu.. huuuu

Azita Zain said...

K.Zana :
hihi...tunggu result keluar lagi merisaukan. alhamdulillah...UPSR dan PMR dah dapat result....tinggal SPM je lagi.
Ayong tak dapat PLKN pun...tapi PLKN best!