Friday, December 31, 2010

Roti Dan Agar-Agar


Hari ini merupakan hari terakhir dalam tahun 2010. Dah tercapai ke segala azam tahun 2010?? Tercapai ke...tidak ke...hidup dan perjuangan harus diteruskan. Jangan pulak disebabkan azam tidak tercapai sampai mogok makan pulak! Jom kita makan dulu....


 Roti Pattaya...

Dapat idea nak buat Roti Pattaya ni selepas makan sarapan di kafe kat Pusat Bandar tu. Tapi kafe tu punya Roti Pattaya tidaklah semeriah yang saya buat ni. Roti ni saya buat untuk sarapan pagi tadi. Nak resepinya...masuklah ke dapur saya ya...



Agar-Agar Karamel 2 versi...

Hmmm...lagi2 agar2 ni! Anak2 suka makan Agar-Agar Karamel yang ni. Nak buatnya pun senang jer. Tak payah tengok resepi pun dah boleh buat. Kali ini saya buat dua versi. Satu...versi yang tak ada karamel dan satu lagu yang ada karamel. Mula2 saya buat yang ada karamel dulu...yang bentuk love tu... Bakinya barulah saya masukkan dalam acuan biasa. Dapatlah 4 biji bentuk cam gitu. Masa hubby balik dari solat Jumaat, saya sajikan dengan agar2 ni. Tengahari tadi hubby tak makan di rumah. Walaupun hari ni dah diisytiharkan cuti umum, tapi hubby pergi gak kerja sebab ada stock-take. Makan tengahari disediakan. Tu yang tak balik makan tu. Cuma balik untuk solat Jumaat jer...


2 comments:

Yan said...

Salam Kak Ita,


saya memang suka sangat pudding caramel..Nnt leh cuba recipe akak ni..

Azita Zain said...

Waalaikumsalam Yan...
Cubalah! Senang dan sedap...