Friday, September 6, 2013

Singgah Di Seksyen 3 Bandar Baru Bangi


1hb September 2013, Ahad.
Alhamdulillah. Proses mendaftar Ayong di UKM Bangi dah pun selesai. Jam 2:00 petang tu diorang kena berkumpul sebab program Minggu Mesra Pelajar (MPP) akan bermula. Selepas meninggalkan kawasan UKM, kami singgah di Seksyen 3 Bandar Baru Bangi (BBB). Kami singgah di rumah Kak Siti Halimah dan Abang Misri. Mereka merupakan senior kami semasa belajar di Korea dulu. Kami singgah kejap je sebab masih ada destinasi lain yang perlu kami pergi. Tapi sempat jugalah kami menjamu selera seadanya. 

Terima kasih Kak Halimah dan Abang Misri sebab sudi menerima kehadiran kami yang tidak dirancang. Tak berani nak plan awal2 sebab takut tak jadi. Akhirnya, terjah aje. Tapi sebelum keluar dar UKM ari tu, sempat jugalah hantar SMS pada Kak Halimah...bagitau kami nak singgah. Maaf Kak Halimah...buat akak sekeluarga kelam-kabut sikit.

 Abang Misri... Dulu kerja di MMU. Sekarang dah jadi kontraktor dalam bidang building maintenance. Alhamdulillah.
 Diorang pun bertemu jodoh semasa di Korea...macam kami jugak! Tak nikah kat sana la...balik Malaysia baru nikah.
 Ini adik saya, Rosrizal, yang duduk di Presint 8 Putrajaya tu. Dialah yang jadi "pemandu pelancung" kami hari tu. Terima kasih Eje sebab banyak menolong dalam segala segi.
 Yang tengah tu adalah anak kedua Kak Halimah. Tahun pertama buat medic di Mesir tapi kena balik sebab pergolakan di Mesir tu. Masih menanti keputusan dari pihak MARA samada balik semula ke Mesir, sambung di Malaysia, Indonesia ataupun Russia. Russia tuuuu....!!!
 Sambil mengunyah...sambil berbual. Pendek sangat rasanya masa. Tak puas berbual lagi dah kena beredar. Masa ni pun dah hampir jam 3:30 petang. Lepas ni nak balik semula ke Putrajaya sebelum bertolak ke Senawang dan akhirnya balik ke Pasir Gudang. 
 Hahaha...tengok iklan2 ni. Ada yang berminat? 


2 comments:

zana fahmi said...

Alhamdulillah, anak masuk U ye? B.Baru Bangi tu daripada tanah lombong sampai dah maju skrg ni. Kami sekeluarga salah satu penduduk terawal disana (emak saya) hingga bercucu cicit sampai skrg.

Dadan Sujana said...

Semua kegiatan yang bagus dan menarik untuk disimak, jika anda berkunjung ke Bandung dapat menggunakan jasa kami rental mobil bandung