Wednesday, February 20, 2013

Oven Baru



Alhamdulillah...!!! Dapat dah oven heavy duty ni. Sekali bakar cistat boleh dapat hampir 120 biji. Syukur sangat2. Memudahkan kerja2 baking. Kalau dulu sekali bakar dapat le 49 biji (loyang 12"x12"). Kali ini dah boleh jimat masa membakar dan juga jimat letrik sebab gunakan gas aje.  

 Hubby yang beriya2 mengajak ke Johor Jaya untuk mencari oven ni. Mana tidaknya...kalau masa buat tart crust, hubby kena jadi peneman setia saya. Kalau dulu nak bakar 100 biji ambil masa 1 jam tapi sekarang cuma 25 minit je. 

 Saiz loyang yang boleh masuk dalam oven ini ialah 600mm x 400mm. Besar...kan? Tu sebab kejap je proses pembakaran. Kalau nak bakar kek pun boleh masuk beberapa loyang sekaligus.

Boleh kawal suhu atas dan suhu bawah secara berasingan.

13 comments:

Kak Am said...

wah.. ita, bestnya, nmpk gaya lps ni lagi laju kerja membaking..thaniah..!

Gee® said...

Waaaa... baik punya bisnes ni... hehehe

Sury Abil said...

Salam kak azita,johor je ke ada jual ni..berminat jgk tgok oven ni...klau biasa org sibuk dengan oven indon yg beli kat sempadan swak tu...sama ke dengan oven ni?kl ada jual x ye?

KakAsma said...

Ita,

ee seronoknya dapat oven gini.senangkan..mahal tak ita..hehehe tanya macam laa mampu nak beli..lagipun mana nak sumbat kalau akak beli camgitukan...
lepas nie boleh laa amek tempahan banyak2..selamat maju jaya dek..suka akak..

K.Nor said...

part boleh control tahap kepanasan api atas dan bawah tu bagus..

Asyifa Mustaffa said...

Wah....bertambah maju la lepas ni kak....bestnya....:-)

NEKCIK said...

alhamdulilah semuga bertambah maju bakery Ita..insya Allah

Ismaliana Sulaiman said...

wahhhh... makin semangat lah menerima tempahan kan kak...

lia ada b'angan2 nak tempah cistat & creampuff utk majlis adik kawin hujung tahun nnti... in shaa Allah klu ada jd nnti lia call akak yer.

Ummi said...

Tahniah Ita, sesuai la sgt untuk homebaker mcm Ita tu, tempahan pun banyak dah kan....lepas ni lg kencang la kuar cistart....hehe

Azita Zain said...

Am :
Saya cari oven ni sebab oven lama tu asyik meragam je...terbengkalai kerja2 baking.

Gee :
Yang sedang2 aje...! Hihi...

Sury Abil :
Akak beli kat Johor ni la...tapi kat mana2 pun ada jual rasanya.

Azita Zain said...

Kak Asmah :
Hehehe...tak le mahal sesangat. Akak pun boleh tangkap satu. Saya pun tak ada ruang sangat nak letak, tu yg selit2kan juga tu.

Nor :
Betul tu...boleh kawal api atas dan bawah secara berasingan. Selama hari ni asyik guna yg biasa tu je...

Asyifa :
InsyaAllah. Thanks Syifa.

Nekcik :
Alhamdulillah. InsyaAllah Nekcik. Rezeki kita DIA yang bagi.

Ismaliana :
Alhamdulillah. Amboi...hujung tahun tu lambat lagi la Lia. Apa2 pun, akak tunggu panggilannya ya...hihi

Kak Ummi :
InsyaAllah Kak Ummi...dengan keizinanNYA.

myxa said...

salam kak..blh x nak tanya harga oven tu brp? tgh berkira-kira nak beli tapi nak survey2 harga dan nk dapat anggaran harga dia dulu spy smpai kedai nti tak kena heart attack..hihi..

ni emel saya:

myxa_euugene@yahoo.com

MJ said...

Salam sis, berapa ya harga sebenar oven tu, tengah mencari coz yg ada sekarang dah merajuk